Individuele inkomenstoeslag

Dinsdag 12 februari 2019

Heeft u geen reserve achter de hand voor onverwachte uitgaven? En heeft u langer dan drie jaar een inkomen dat lager is dan 110% van de bijstandsnorm? Dan komt u misschien in aanmerking voor een individuele inkomenstoeslag. Informeer naar de mogelijkheden!

De individuele inkomenstoeslag kunt u jaarlijks aanvragen zolang u aan de voorwaarden voldoet. U kunt de toeslag 1 keer per jaar ontvangen. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van uw gezinssituatie: €375 voor een alleenstaande, €500 voor een alleenstaande ouder, en €550 als u gehuwd/samenwonend bent.

Voorwaarden

Voor recht op de toeslag moet u 21 jaar of ouder zijn én mag u geen studie volgen of studiefinanciering ontvangen. Om te bepalen of u recht heeft op een individuele inkomenstoeslag, bekijken we of uw inkomen langer dan drie jaar lager is dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm. De gemeente beoordeelt aan de hand van uw persoonlijke omstandigheden of u in aanmerking komt voor de toeslag en voor welk bedrag.

Veldwijzer

Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Als uw inkomen onder een bepaalde grens valt, kunt u niet alleen hulp krijgen bij het aanvragen van de individuele inkomenstoeslag, maar ook gebruik maken van andere regelingen van de gemeente, Stichting Leergeld (voor activiteiten voor uw kinderen) en de Voedselbank. Als u denkt in aanmerking te komen voor een of meer regelingen, kijken de medewerkers van Veldwijzer mee naar welke regelingen u recht heeft én u wordt meteen geholpen met het aanvragen daarvan. U hoeft dan maar een keer een formulier in te vullen.

Contact

Ga langs bij Veldwijzer aan de Sterrenlaan 15. U hoeft geen afspraak te maken en het loket is open op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Op donderdag kunt u ook ’s avonds tussen 19.00 en 20.00 uur terecht. Veldwijzer is telefonisch te bereiken op nummer 040 - 209 20 44.

U kunt ook zelf een regeling aanvragen of hiervoor een afspraak maken bij de gemeente. Bel dan met het verkorte telefoonnummer 14 040 of mail naar gemeente@veldhoven.nl o.v.v. inkomensondersteuning.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek