Wonen op een vakantiepark, hoe zit dat nu eigenlijk?

Woensdag 27 februari 2019

Permanent wonen in recreatiewoningen is niet toegestaan. Toch gebeurt dit ook in Veldhoven steeds vaker, vooral op vakantieparken. De gemeente Veldhoven wil dat vakantieparken weer worden gebruikt waar ze voor bedoeld zijn, namelijk recreƫren.

Wonen op vakantieparken mag niet, omdat het in strijd is met het bestemmingsplan en mogelijk met het bouwbesluit. Daarnaast kan het leiden tot onwenselijke woon- en leefsituaties voor zorgbehoevende bewoners en eventuele kinderen. Ook kan het bijvoorbeeld belasting- en premiefraude in de hand werken. De woning draagt niet meer bij aan het recreatie-aanbod, en het is niet eerlijk ten opzichte van inwoners die op een wachtlijst staan om te kunnen huren.

Actief informeren

De gemeente informeert inwoners die zich in de Basis Registratie Personen (BRP) inschrijven op het adres van een vakantiepark over de regels en gevolgen. We geven hierbij aan dat inschrijving op het adres niet betekent dat er tijdelijk of permanent gewoond mag worden. Hiermee bereiken we echter niet de inwoners die wel op een vakantiepark gaan wonen, maar zich op een ander adres inschrijven.

Controles op vakantieparken

Om een totaalbeeld te krijgen gaat de gemeente het gebruik van recreatiewoningen controleren. Daarbij houden we rekening met de persoonlijke situatie van bewoners op vakantieparken. Niet alleen veiligheid en gebruik, maar ook woon- en leefomstandigheden, en het ontbreken van de nodige zorg worden in de controle meegenomen. Met mensen die vanwege persoonlijke omstandigheden een tijdelijk onderkomen nodig hebben, bijvoorbeeld in afwachting van een nieuwe woning of na een scheiding, denken we mee.

Heeft u vragen?

Woont u op een vakantiepark en heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact op met het cluster Ondersteuning van de gemeente. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl onder vermelding van 'wonen vakantiepark' of bel het algemene telefoonnummer 14 040 (dit is een verkort telefoonnummer). We denken binnen de mogelijkheden mee over uw situatie.

Wilt u meer weten over het huren van een woning en over urgentie? Kijk dan op de pagina Woning huren of op www.wooniezie.nl.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek