Onderscheidingen voor oorlogsveteraan Bouwens

Vrijdag 1 maart 2019

Burgemeester Marcel Delhez heeft vrijdag 1 maart 2 eretekens uitgereikt aan de heer H.F. (Hendrik) Bouwens (95). Het gaat om het Oorlogsherinneringskruis en het Ereteken Orde en Vrede. De heer Bouwens ontving deze onderscheidingen als erkenning voor zijn inzet als KNIL-militair.

De heer Bouwens was tijdens en na de Tweede Wereldoorlog actief in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). Vanaf 1941 was hij op verschillende plekken gestationeerd. In 1942 werd hij krijgsgevangene gemaakt door het Japanse leger. Tot zijn bevrijding uit krijgsgevangenschap in augustus 1945 heeft hij moeten werken aan de beruchte Birma-Siam Spoorlijn. Deze spoorlijn is 415 km lang en is tussen 1942 en 1945 gebouwd en onderhouden door krijgsgevangen. Daarna heeft hij nog gediend als militair tot juni 1948.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek