Lancering Energieloket Zuidoost-Brabant

Woensdag 13 maart 2019

De 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant werken voortaan samen in een gezamenlijk energieloket: www.energieloket-zuidoostbrabant.nl. Elke gemeente heeft op deze website ook haar eigen pagina. Het Energieloket is er voor alle inwoners die stappen willen zetten bij het verduurzamen van hun woning.

De term ‘gasloos’ valt steeds vaker. Vraagt u zich ook wel eens af wat te doen als de CV-ketel vervangen moet worden? Of er in uw huis spouwmuur- en/of vloerisolatie nodig is? Of wat het rendement van zonnepanelen op uw dak zou zijn? Er is erg veel informatie beschikbaar op internet, waardoor mensen soms door de bomen het bos niet meer zien. Energieloket Zuidoost-Brabant kan dan een deskundige helpende hand bieden.  De website dient daarbij als gids, waarna persoonlijk contact en advies wordt aangeboden door de helpdesk. Die dienstverlening  is gratis. Maatwerkadviezen en huisbezoeken zijn tegen betaling ook mogelijk. Hiervoor verwijst het loket door naar adviseurs en/of bedrijven in de regio.

Energieloket Zuidoost-Brabant:

  • biedt via www.energieloket-zuidoostbrabant.nl inspiratie en informatie, met voor elke gemeente een eigen pagina met lokale informatie en acties
  • biedt eenvoudig toepasbare instrumenten: ‘quick scan zonnepanelen’, ‘doe de energiecheck’ en ‘check energielabel’
  • heeft een telefonische helpdesk. De adviseurs van het Energieloket zijn elke werkdag bereikbaar van 13.00 – tot 17.00 uur op (085) 041 00 41. De helpdesk reageert snel en duidelijk op vragen
  • biedt een overzicht van deskundige bedrijven die actief zijn in de regio
  • werkt onafhankelijk, zonder commercieel belang. De dienstverlening wordt beschikbaar gesteld door de gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant

Samenwerking met Veldhoven Duurzaam

Het Energieloket werkt samen met de Veldhovense vrijwilligersorganisatie Veldhoven Duurzaam. Beide organisaties informeren en ondersteunen woningbezitters die werk willen maken van energiebesparing en toepassing van duurzame energie. Ze stemmen onderling de taakverdeling af. U bereikt Veldhoven Duurzaam via https://veldhovenduurzaam.nl of met een e-mail naar info@veldhovenduurzaam.nl

Klimaatdoelstelling

In het Klimaatakkoord van Parijs 2015 hebben bijna 200 landen, waaronder Nederland,  afspraken gemaakt om de verdere opwarming van de aarde een halt toe te roepen. Dat doel moet bereikt worden door de CO2-uitstoot sterk terug te brengen. Binnen dat kader is het Energieloket Zuidoost-Brabant een van de hulpmiddelen die de gemeenten beschikbaar stellen aan hun inwoners.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek