Anti-inbraaktips - maak het inbrekers moeilijk!

Woensdag 10 april 2019

De meeste woninginbraken worden gepleegd omdat de gelegenheid zich voordoet. We geven 10 tips om de kans op een daadwerkelijke inbraak te verkleinen.

  1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. Sluit uw ramen en deuren af, ook als u maar even weg gaat. Denk hierbij ook aan uw garage, kelder en toiletruimte
  2. Doe uw voordeur en uw achterdeur altijd op slot. Draai de sleutel minstens één keer om. Zo kunnen inbrekers uw deur niet met een stukje plastic openmaken (flipperen). Haal de sleutel altijd uit het slot. Hiermee voorkomt u dat de inbreker met een handigheidje de sleutel aan de binnenkant kan bedienen (gaatjes boren en hengelen of een raampje inslaan)
  3. Zorg dat inbrekers zich bij uw huis niet kunnen verstoppen. Snoei struiken of haal ze weg. Plaats buitenlampen
  4. Laat geen 'klimvoorwerpen', zoals ladders, kliko's en andere grote voorwerpen buiten liggen of staan. Inbrekers komen er gemakkelijker uw woning mee binnen
  5. Hang geen adres aan uw sleutelbos. Want als u een sleutelbos met uw adres verliest, kan iedereen uw huis in
  6. Leg uw huissleutel nooit op een 'geheime' plek buiten uw huis, zoals onder een bloempot. Inbrekers kunnen gemakkelijk bedenken waar u uw sleutel verstopt. Leg ook autosleutels binnen niet op een voor de hand liggende plek. Ook niet dicht bij de voordeur in verband met uitlezen sleutel en vervolgens wegnemen auto
  7. Zorg dat geld, sieraden of andere dure spullen vanaf buiten niet zichtbaar zijn. Leg ze het liefst in een kluis
  8. Komt u een paar dagen, of langer, niet thuis? Vraag dan uw buren, familie of vrienden om de post van de deurmat te halen. Zorg dat uw huis er bewoond uitziet, door bijvoorbeeld wat servies of tijdschriften op tafel te leggen of laat de buren gebruik van uw oprit maken. Laat uw verlichting aan gaan door middel van een tijdschakelaar
  9. Zeg niet op uw voicemail dat u niet thuis bent. En laat ook op social media als Facebook, Instagram en Twitter niet weten dat u met vakantie bent
  10. Pas op voor de zogenoemde 'babbeltruc': mensen die met een smoesje uw woning binnen willen komen. Denk aan gevelreinigers, meteropnemers en dergelijke. Vraag hen altijd om hun legitimatie en bel bij twijfel het bedrijf en/of politie om te checken of hun personeel inderdaad in uw buurt aan het werk is

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek