Aanrijding met een wild dier? Bel de politie 0900-8844!

Woensdag 17 april 2019

Niemand hoopt het mee te maken, maar het komt regelmatig voor: een aanrijding met een in het wild levend dier. In april en mei is er een piek in het aantal ongevallen. Weet u wat u in zo’n geval moet doen?

Het gebeurde in Noord-Brabant het afgelopen jaar bijna 1500 keer: een aanrijding met een in het wild levend dier. In ongeveer 600 gevallen is hierbij een ree betrokken, vaak ook een das of een vos en soms een wild zwijn. Ook in Veldhoven zijn er regelmatig ongevallen met wilde dieren: dit gebeurt vooral op wegen door bosgebieden, zoals op de Volmolenweg. Vooral nu, in het voorjaar, zijn de dieren actief aan de wandel. De reekalveren worden verstoten door hun moeder en gaan op zoek naar een eigen territorium. Tegelijkertijd breekt de paartijd aan en rennen reeën zonder op te letten achter elkaar aan. Dus: let nu extra goed op!

Wat u kunt doen

Als er geen spoedeisende hulp nodig is voor bestuurder en/of inzittenden belt u de politie via nummer 0900–8844. De politie weet wie er ingeschakeld moet worden om het dier te helpen. De dierenambulance en/of gemeente worden vaak gebeld maar zij mogen geen wilde dieren vervoeren.

Tips

  • Matig uw snelheid in het bijzonder in de ochtend- en avondschemering op wegen door een bosgebied. Bij een snelheid van 60 km per uur bent u meestal in de gelegenheid tijdig te stoppen en kan een dier u vaak nog ontwijken.
  • Blijf alert, vaak volgen er meer dieren na het eerste dier.
  • Wijk niet uit! Zeker niet als er bomen langs de weg staan.
  • Zet het nummer van de meldkamer politie in uw mobiele telefoon.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek