Babbeltrucs: let op voor wie u de deur open doet!

Maandag 3 juni 2019

Er zijn weer situaties geweest waarbij iemand met een smoesje bij een woning aanbelde en zo probeerde binnen te komen. We geven u tips om oplichting te voorkomen.

Oplichters kunnen zich voorstellen als thuiszorgmedewerker, verkoper, nieuwe buren, medewerker van een energiebedrijf of van de gemeente. Pas goed op als u niemand verwacht, als u hiervoor eerder geen afspraak heeft gemaakt. Het komt voor dat een van de daders het slachtoffer afleidt, terwijl een mededader de woning ongezien binnengaat. Hij/zij doorzoekt de woning en steelt geld of goederen. Vooral oudere mensen worden slachtoffer van dit soort babbeltrucs. Bespreek daarom de tips in dit artikel vooral ook met oudere familieleden en kennissen.

Tips

  • Het is belangrijk goed op te letten als een onbekende u aanspreekt. Doe niet zomaar open voor onbekende personen. Doe 's avonds laat en 's nachts niet open als u niemand meer verwacht en u niet weet wie er voor de deur staat
  • Vraag altijd om legitimatie en een identiteitsbewijs en controleer de gegevens. Bel bij twijfel naar het bedrijf of de instelling waarvan deze persoon komt. Als een medewerker van de gemeente Veldhoven bij u langskomt heeft hij/zij altijd een legitimatiebewijs bij zich. Laat de onbekenden tijdens de controle buiten staan en doe de voordeur dicht als u even naar binnen loopt om iets te halen
  • Geef nooit uw pinpas of pincode af, ook niet aan uw bank
  • Bel altijd de politie of bekenden als u het niet vertrouwt, ook als u niemand hebt binnengelaten

Meld babbeltrucs!

Heeft u informatie over babbeltrucs dan kunt u dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. U kunt aangifte of melding doen via www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen. Heeft u vragen? Dan kunt u ook bellen met de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 040 (dit is een verkort nummer) of stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl.  

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek