Praktisch fietsexamen: verkeersregels en juist verkeersgedrag

Maandag 3 juni 2019

Basisschoolleerlingen van groep 7 van alle Veldhovense basisscholen deden op 14, 15 en 20 mei mee aan het praktisch fietsexamen. Zij kregen van tevoren een theoretische toets over met name verkeersregels.

Veldhoven Samen Verkeersveilig (VSV) organiseerde het theoretische en praktische fietsexamen voor alle groepen 7 dit jaar weer in overleg met de gemeente Veldhoven. Alle basisscholen werkten hieraan mee.

Verkeersregels en verkeersgedrag

Belangrijkste reden om het fietsexamen te blijven organiseren is de veiligheid van kinderen in het verkeer. Kinderen die meedoen aan het fietsexamen leren de verkeersregels en hoe ze zich het beste in het verkeer kunnen gedragen. Met het praktisch examen kunnen zij ervaring opdoen en de theorie toepassen. Dit gebeurt via een vaste route die start vanaf het Meiveld bij het Citycentrum. Langs deze route stonden hulp(groot)ouders om te controleren of de leerlingen zich aan de regels hielden. De vele hulp(groot)ouders willen we hierbij nog een keer extra bedanken.

Bijna iedereen geslaagd!

Alle 548 leerlingen zijn geslaagd voor hun theorie-examen. Echter, niet alle leerlingen zijn geslaagd voor hun praktisch fietsexamen. 542 leerlingen fietsten de route zonder, of met een enkele kleine opmerking. Zes leerlingen fietsten door rood, waardoor ze helaas gezakt zijn.

Provinciale steun

Van de provincie Noord-Brabant is er financiële steun om het fietsexamen te organiseren. Het fietsexamen past ook binnen de provinciale verkeersveiligheidscampagne 'Brabant gaat voor NUL verkeersdoden', waaraan de gemeente Veldhoven meedoet.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek