Caravan voor de deur parkeren, mag dat?

Dinsdag 2 juli 2019

Voordat uw vakantie begint wilt u graag uw kampeermiddel inruimen. En als u weer thuiskomt graag weer schoonmaken. Zorg ervoor dat dit geen parkeeroverlast geeft voor andere buurtbewoners. Dan is het ook gezelliger thuiskomen.

Maximaal 3 dagen op een openbare parkeerplaats

De caravan, maar ook camper of vouwwagen, mag u maximaal 3 achtereenvolgende dagen op een openbare plaats plaatsen of hebben. Dit is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Voorkom een boete en ergernis

Het parkeren van kampeermiddelen op de openbare weg gaat ten koste van de beschikbare parkeerruimte in de straat. Staat uw caravan, camper of vouwwagen er langer dan is toegestaan, dan kan de gemeente handhavend optreden. De buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) houden toezicht op de naleving van deze regels. Een overtreding kan tot een boete leiden of zelfs tot wegslepen. Zorg ervoor dat uw kampeermiddel niet langer dan het toegestane aantal dagen op straat staat. Daarmee voorkomt u bovendien overlast en ergernis in de buurt.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek