Boomschade na de storm

Dinsdag 23 juli 2019

In de storm van dinsdag 4 juni zijn meer dan 300 bomen omgewaaid, afgebroken of beschadigd. We zijn nog steeds bezig met afhandelen van alle meldingen. Later in 2019 kijken we naar vervanging van de bomen.

Prioriteiten

Onze eerste prioriteit na de storm lag bij het vrijmaken van de wegen voor het verkeer, repareren van schade aan de bestrating en oplossen van gevaarlijke situaties. Dat heeft veel tijd en mankracht gekost. Toen kwam de bestrijding van de processierups er tussendoor.

300 locaties

Nu zijn er 2 ploegen bezig die zich alleen maar bezighouden met het afwikkelen van de rest van de meldingen. Denk daarbij aan het afzagen/opruimen van deels afgebroken takken en het wegfrezen van overgebleven boomstronken. Het is nog een flinke klus: er zijn nog ongeveer 300 plekken waar we de komende weken aan de slag moeten. Soms gaat het om meerdere bomen per locatie.

Nieuwe bomen

In het najaar van 2019 maken we een plan voor vervanging van de omgewaaide bomen.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek