Onderhoud Veldhovense bomen

Dinsdag 23 juli 2019

In een flink deel van Veldhoven snoeien we dit jaar de bomen die dat nodig hebben. Verder zijn we nog steeds bezig met snoei- en ruimwerk na de storm van begin juni.

Onderhoud nodig

In het najaar van 2018 zijn de bomen in de wijken Cobbeek, d’Ekker, Oerle, Zandoerle en het buitengebied nagekeken op veiligheid en snoeibehoefte. Uit dat onderzoek bleek dat ongeveer driekwart van de bomen in die wijken onderhoud nodig heeft. Deze bomen worden gesnoeid op basis van de uitgevoerde inspectie, vanuit de snoeibehoefte van de boom zelf. Met dat werk zijn we intussen gestart; er zijn 2 snoeiploegen bezig.

Platanen

Platanen snoeien we pas in herfst/winter, als het blad eraf is. De viltige beharing van het blad van de plataan kan bij het snoeien namelijk flinke allergische reacties geven. 

Boomveiligheidsonderzoek (BVO)

De gemeente heeft een wettelijke zorgplicht voor de bomen in het openbaar gebied. Het is onze taak om te zorgen voor een veilig en gezond bomenbestand, waarvan iedereen kan genieten. Daarom laten we de bomen regelmatig inspecteren. Wanneer blijkt dat snoeien of andere maatregelen nodig zijn, dan doen we dat in het snoeiseizoen. Om de bomen goed te onderhouden is Veldhoven grofweg in drieën verdeeld. Zo komt elk deel om de 3 jaar aan de beurt. De bomen in het openbaar gebied worden dan eerst gecontroleerd. Snoei- of ander onderhoud doen we het jaar daarna. Bomen met een verhoogd risico snoeien of rooien we eerder.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek