Onderzoek naar overlast hondenpoep

Dinsdag 23 juli 2019

Gemeente Veldhoven wil zorgen voor minder overlast door hondenpoep. Daarom onderzoeken we wat we aan de overlast kunnen doen.

Ergernis voorkomen

Na te hard rijden in woonwijken is hondenpoep de grootste ergernis. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stelde dit vast in de enquête ‘veiligheidsmonitor 2017’. Ook in Veldhoven staat hondenpoep in de top 3 van ergernissen. Een gedragsbureau gaat ermee aan de slag en brengt advies uit over hoe de situatie te verbeteren. We houden u op de hoogte over de vorderingen.

De regels in Veldhoven

In Veldhoven moet iedereen zijn hond aan de lijn houden. Alleen op uitren-/uitlaatveldjes mogen honden los lopen. Iedereen moet de poep van zijn hond(en) zelf opruimen. Behalve langs uitlaatroutes en op uitlaatveldjes, daar ruimt de gemeente het op. Bij de receptiebalie van het gemeentehuis zijn gratis hondenpoepzakjes te krijgen.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek