Brandveiligheid-check voor ondernemers

Donderdag 8 augustus 2019

Verschillende Veldhovense ondernemers krijgen  in augustus een e-mail van de Brandweer Brabant-Zuidoost. Met een uitnodiging om een online-checklist brandveiligheid in te vullen.

Waarvoor de checklist?

De checklist brandveiligheid is landelijk ontwikkeld voor de beheerders van panden waar vaak meerdere mensen verblijven. Als zij de checklist volledig invullen, krijgen ze als resultaat een rapport over de brandveiligheid van het pand. Zo krijgen zij ook zicht op mogelijke maatregelen; vaak kunnen kleine aanpassingen de (brand)veiligheid enorm vergroten.

Voor wie?

De checklist is een hulpmiddel voor bedrijven, zoals horeca- en winkelbedrijven, die niet ieder jaar door de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) gecontroleerd worden op brandveiligheid.

Burgemeester Marcel Delhez: “De brandveiligheid in deze panden is de zorg van de beheerder, maar wij ondersteunen dit initiatief van de brandweer graag. Ik hoop dat alle ontvangers de checklist zullen invullen.”

Het invullen van de checklist heeft verder geen consequenties. Brandweer en gemeente krijgen alleen op hoofdlijnen een terugkoppeling over het onderzoek.

Brandveiligheid

Kijk op www.brandweer.nl/brandveiligheid voor informatie of stel uw vragen over brandveiligheid met een mail naar brandveiligleven@vrbzo.nl.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek