Nieuw leven voor kunstwerk Vogels van Jacques Slegers

Maandag 16 september 2019

Kunstwerk Vogels op muur ImmanuelkerkHet kunstwerk 'Vogels' van Jacques Slegers heeft na een grondige opknapbeurt een nieuwe bestemming gekregen aan de gevel van de Immanuelkerk aan de Teullandstraat. Wethouder Hans van de Looij onthulde zondag 15 september het kunstwerk.

Begin dit jaar is de vroegere basisschool De Gansepoel aan de Lange Kruisweg gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Aan de gevel van deze school hing het kunstwerk 'Vogels' van Jacques Slegers. Vroeger was het gebruikelijk om bij de bouw van een school ook kunst aan te kopen ter verfraaiing van de school. Daardoor was sinds 1978 het kunstwerk voor de wijkbewoners en de basisschoolleerlingen een vertrouwd gezicht.

Opknapbeurt kunstwerk

Toen sprake was van sloop van het gebouw is aan de wijk gevraagd waar het kunstwerk op een andere plek in de wijk terug zou mogen komen. De Immanuelkerk zag mogelijkheden om het kunstwerk te 'adopteren', maar dan wel graag in een kleur die past bij het gebouw. In overleg met de dochters van de kunstenaar en de kerk is het kunstwerk opgeknapt en heeft het een nieuwe kleur gekregen.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek