Veldhoven voert starters- en stimuleringsleningen in

Maandag 16 september 2019

Inwoners van Veldhoven en mensen die in Veldhoven komen wonen, kunnen vanaf 1 januari 2020 gebruikmaken van starters- en stimuleringsleningen van de gemeente. Die wil daarmee het kopen van een eerste huis en het verbeteren van bestaande woningen bevorderen. In totaal is er 4 miljoen euro beschikbaar: 2 miljoen voor startersleningen en 2 miljoen voor de stimuleringsleningen.

Met de starterslening kunnen kopers van een eerste eigen woning maximaal 35 duizend euro lenen, naast de hoofdhypotheek. Wethouder Hans van de Looij: "Naast de hypotheek krijgen huiskopers met allerlei extra kosten te maken. Denk aan de kosten koper, makelaarskosten en geld dat nodig is om het huis te verbouwen en in te richten. Starters kunnen dat vaak niet betalen. Met deze lening kunnen ze dat wel en wordt het kopen van een woning dus haalbaar." De eerste drie jaar betaalt de aanvrager geen rente en aflossing over de starterslening.

Woningaanpassing

Huiseigenaren kunnen de stimuleringslening gebruiken om aanpassingen aan de eigen koopwoning uit te voeren. Van de Looij: "Huishoudens kunnen maximaal 35 duizend euro aanvragen om bijvoorbeeld de woning levensloopbestendig te maken of aan te passen aan de zorgvraag van de bewoner(s). Zo kunnen mensen langer thuis blijven wonen.

Verwijderen asbestdaken

Hetzelfde bedrag kan worden aangevraagd voor het verwijderen van asbestdaken. Voor het uitvoeren van energiebesparende of -opwekkende maatregelen kan 25 duizend euro worden geleend." Huiseigenaren kunnen twee van de drie doelen combineren tot een maximumbedrag van 35 duizend euro.

Samenwerking Stimuleringsfonds

Voor het verstrekken van de leningen werkt de gemeente Veldhoven samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Het geld wordt beschikbaar gesteld via een revolverend fonds. Dit houdt in dat het geld weer terugkomt door aflossing en eventuele rentebetaling. Op dat moment is het geld weer beschikbaar voor nieuwe leningen.

Meer informatie

Dit najaar verschijnt er meer informatie over de leningen op deze website. Het streven is om de aanvraagprocedure in december open te stellen.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek