Kom uitkijken over de natuur bij de Dommel

Dinsdag 24 september 2019

Van dinsdag 24 september tot en met vrijdag 18 oktober kunt u vanaf het mobiele uitkijkplatform ‘Buitenbeeld’ van Natuurmonumenten uitkijken over het Dommeldal. U vindt Buitenbeeld in de buurt van de visvijvers tussen de Nagelmekerseweg en de Onze Lieve Vrouwedijk.

Het platform Buitenbeeld daagt de passerende wandelaar en fietser uit om de natuur in te gaan en het platform te beklimmen. Het biedt uitzicht vanaf 3 meter hoogte en u kunt verder kijken dan u denkt! Bewonder de wolkenhemel vol gezichten en figuren, zoek de Wielewaal in de toppen van de bomen of de Roodborsttapuit tussen de struiken. Maak vanaf het platform een foto van het Dommeldal of van de skyline van Veldhoven.

Waar vindt u BuitenBeeld

BuitenBeeld is verplaatsbaar en wordt iedere maand ergens anders in de natuur geparkeerd. Het uitkijkplatform staat nu tijdelijk in Veldhoven bij de visvijvers ten zuiden van de A67. U kunt het perceel waarop het uitkijkplatform staat bereiken via een klaphek, vlak bij het nieuwe bruggetje over de Dommel. Vanuit Veldhoven kunt u bij het bruggetje komen vanaf de Runstraat/Nagelmekerseweg of vanaf de Onze Lieve Vrouwedijk, via het nieuwe fietspad naar de Dommel.

Plattegrond locatie uitkijkplatform

Deel je eigen BuitenBeeld!

Op de zijkanten van het uitkijkplatform zijn spiegelplaten aangebracht. Maak aan de zijkant van dit uitkijkplatform een Spiegel-Selfie. Deel uw eigen #BuitenBeeld #Veldhoven via Facebook, Twitter of via gemeente@veldhoven.nl.    

Ontwikkeling landschap onder A67

Het uitkijkplatform staat op een voormalig landbouwperceel van 5 hectare langs de Dommel. Natuurmonumenten heeft dit perceel aangekocht en ingericht voor natuurontwikkeling. Het gebied is beter toegankelijk gemaakt voor fietsers en wandelaars door de aanleg van nieuwe routes in het Dommeldal, met het bruggetje over de Dommel. De nieuwe route en nieuwe natuur zijn het begin van de ontwikkeling van het hele landschap ten zuiden van de A67. De komende jaren krijgt onder andere De Run zijn oorspronkelijke kronkelende beekloop weer terug en er worden nieuwe natuur- en recreatieve routes aangelegd.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek