Plaatsing bladkorven

Dinsdag 24 september 2019

In de eerste 2 weken van oktober plaatsen we weer bladkorven. Daarin kunt u herfstblad deponeren.

De bladkorven staan er van half oktober tot eind december, op de plekken waar dat het meest nodig is. We houden daarbij rekening met het aantal bomen en de bladval. Daarom staan er in sommige buurten wat meer korven en in andere wat minder.
Afhankelijk van het aanbod legen we de bladkorven 1 keer per week.

Alleen voor herfstblad!

Voor het legen van de bladkorven gebruiken we een grote bladzuiger die alleen geschikt is voor bladeren. Takken en ander tuinafval veroorzaken defecten aan de apparatuur. Doe dus alstublieft geen snoeihout of ander tuinafval in de bladkorven! Blijkt tijdens het ledigen dat er toch ander tuinafval in bladkorf zit? Dan is de kans groot dat we de bladkorf op die plek weghalen.

Tips voor uw tuinafval

  • Tuinier mét herfstblad: gebruik het bladafval uit uw eigen tuin als winterdek voor planten. Het zorgt voor natuurlijke bemesting en vormt ook een schuil- en voedselplek voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.
  • Gebruik uw groene kliko voor tuinafval. Ook licht snoeihout mag erin. Tot en met november wordt uw groene kliko nog elke week geleegd (van december t/m februari gebeurt dat om de week).
  • Grote hoeveelheden tuinafval, groot snoeihout en dergelijke kunt u ook inleveren op de milieustraat aan de Habraken (geopend op werkdagen van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur)

We doen ons best om het straatbeeld van Veldhoven netjes te houden en stellen het zeer op prijs als u daaraan meehelpt. Bedankt voor uw medewerking!

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek