Hulp als u het nodig hebt (proef in Zeelst)

Dinsdag 1 oktober 2019

Woont u in Zeelst en wilt u geholpen worden op momenten dat het u uitkomt? Meld u dan aan voor de proef WijIk Zeelst.

In deze proef staat niet de planning van de hulpverlening maar uw vraag centraal. Bijvoorbeeld als u hulp wilt bij dagelijkse karweitjes of bij het invullen van uw dag. Als u uw mantelzorger niet wilt overvragen of als u pas om 11.00 uur uit bed wilt worden geholpen. Soms kunnen we deze hulp inplannen maar ook bij ad hoc vragen staat er snel iemand op de stoep. Afhankelijk van uw vraag en de beschikbaarheid is dat iemand uit uw sociale netwerk, een vrijwilliger of een zorgprofessional.

Hulpvraag in kaart brengen

Als u meedoet aan de proef, voert u eerst een gesprek met een medewerker van ouderenzorgorganisatie Oktober en een Wmo-consulent van de gemeente. We brengen dan uw hulpvraag en sociale omgeving in kaart. Vaak is er meer sociale ondersteuning beschikbaar dan u aanvankelijk dacht. Door deze hulp kunt u zo zelfstandig mogelijk blijven leven en wordt uw mantelzorger minder belast.

Meer informatie

De komende tijd besteden we regelmatig aandacht aan WijIk Zeelst. Wilt u vast meer informatie of deelnemen? Loop dan binnen bij woongebouw Sele voor een intakegesprek: iedere dinsdag tussen 13.00 en 15.00 uur en iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt ook een afspraak maken via de Servicedesk van Oktober via telefoonnummer 088 – 245 77 95.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek