Eikelinzameling voor De Hazewinkel

Woensdag 2 oktober 2019

In de herfstvakantie, op woensdagmiddag 16 oktober, houden we weer de traditionele eikelinzameling op kinderboerderij De Hazewinkel. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur kan iedereen schone en droge eikels brengen, met een maximum van 30 kilo per persoon.

De varkens en herten van kinderboerderij De Hazewinkel zijn gek op eikels. Daarom zijn we blij met alle eikels die jullie voor ons verzamelen. Per kilo betalen we € 0,15 en kinderen krijgen bij het inleveren ook een kleurplaat en een verrassing. Breng alstublieft alleen rijpe, bruine eikels mee. Groene, onrijpe eikels zijn niet geschikt als diervoeding.

Adres

U vindt kinderboerderij De Hazewinkel aan De Twijnder 40. Parkeren kan op parkeerplaatsen aan de Sondervick en De Twijnder.

Let op bij het eikels rapen!

  • De eikenprocessierups leeft vooral op de inlandse eik. Onder dié eikenbomen kunnen nog steeds brandharen of oude nesten op de grond liggen
  • Tip: ga liever eikels zoeken onder de Amerikaanse eik. Veel Amerikaanse eiken staan bijvoorbeeld in het Oeienbos, onder andere links en rechts van de Moormanlaan
  • Draag voor de zekerheid handschoenen en bedekkende kleding

Het blad van de inlandse eik heeft afgeronde lobben

Europees eikenblad: Het blad van de inlandse eik heeft afgeronde lobben

Het blad van de Amerikaanse eik heeft spitse lobben

Het blad van de Amerikaanse eik heeft spitse lobben en kan wel tot 20 centimeter lang worden

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek