Netwerk ‘SamenEen’ tegen eenzaamheid van start

Maandag 7 oktober 2019

Iedereen voelt zich weleens eenzaam. Vaak verdwijnt dat eenzame gevoel vanzelf als je weer beter in je vel zit. Maar als het te lang duurt, kan een negatieve spiraal ontstaan. Meer dan drieduizend Veldhovenaren van alle leeftijden voelen zich erg eenzaam. Daar willen we iets aan doen! Daarom starten we in Veldhoven een netwerk van organisaties en inwoners om samen eenzaamheid tegen te gaan.

Pijlers tegen eenzaamheid

Met het netwerk sluit Veldhoven aan bij de landelijke beweging ‘Eén tegen eenzaamheid’. In de afgelopen Week tegen Eenzaamheid (1 tot en met 8 oktober) ondertekende wethouder Mariënne van Dongen – samen met vertegenwoordigers van SWOVE, Cordaad Welzijn, de GGD, Oktober en Lumens - de vijf actiepijlers van dit programma. “Deze pijlers zijn de start van onze Veldhovense aanpak tegen eenzaamheid”, vertelt Van Dongen. “We gaan onder meer een sterk netwerk bouwen. Want eenzaamheid duurzaam aanpakken kunnen we alleen samen doen. Maar ook bewoners, lokale ondernemers en bedrijven nodigen we graag uit om aan te sluiten. Samen komen we verder!”

Ondertekenaars pijlers tegen eenzaamheid

Passende naam

Bij een netwerk hoort ook een passende naam. Dat is ‘SamenEen’ geworden. Deze naam kwam als winnaar uit de bus, na een poll op de gemeentelijke Facebookpagina. Eerder hadden Veldhovenaren via Facebook 28 naamsuggesties ingebracht. Wethouder Van Dongen is blij met de naam: “SamenEen past uitstekend bij de doelstelling van het netwerk. Veel inwoners, waaronder ook behoorlijk wat jongeren, voelen zich eenzaam. We willen het onderwerp eenzaamheid bespreekbaar maken. Veel mensen die zich eenzaam voelen, weten niet goed hoe ze dat moeten aanpakken, hoe ze dat nare gevoel moeten doorbreken. De partners in het netwerk SamenEen kunnen hun daarbij helpen.”

Aansluiten bij SamenEen

Op www.eentegeneenzaamheid.nl vindt u meer informatie over de aanpak. Wilt u aansluiten bij het Veldhovense netwerk SamenEen? Neem dan voor meer informatie contact met ons op. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl (zet in de onderwerpregel (Netwerk SamenEen’) U kunt ons ook bellen via het verkorte telefoonnummer 14 040.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek