Verkeersactie De Berkt voor veiligheid

Woensdag 9 oktober 2019

Op 26 september heeft Severinus samen met politie, Veldhoven Samen Verkeersveilig, buurtpreventieteam de Berkt, Cordaad welzijn en gemeente Veldhoven een verkeersactie gehouden in de omgeving van de Platanenlaan. Automobilisten werden gecontroleerd op snelheid, gordelgebruik en telefoongebruik achter het stuur.

Cliënten van Severinus spraken samen met de politie de bestuurders aan op hun gedrag. Gelukkig meestal met een positieve toon, omdat de bestuurders zich keurig in het verkeer gedroegen!

Bewustwording blijft belangrijk

Wethouder Ad van den Oever heeft verkeer en bereikbaarheid in zijn portefeuille. Hij kwam een kijkje nemen en wijst op het belang van soortgelijke acties: "Deze verkeersactie is een mooie samenwerking tussen overheid, bedrijven en bewoners, waarbij we aandacht hebben voor de verkeersveiligheid in de wijk. Dit soort acties blijven nodig om de automobilist bewust te maken van zijn of haar gedrag, want het gedrag van de automobilist speelt vaak een belangrijke rol bij verkeersongevallen".

Verkeersveiligheid in Veldhoven

Er is nog steeds veel aandacht nodig voor de verkeersveiligheid. Dat blijkt wel uit de statistieken. In Veldhoven vonden in 2018 in totaal 165 verkeersongevallen plaats. Bij die ongevallen waren er 22 gewonden en 3 dodelijke slachtoffers te betreuren. In de praktijk gebeuren er waarschijnlijk meer ongevallen; het getal 165 geeft alleen de geregistreerde ongevallen aan (vaak waar de politie ter plaatse komt en proces verbaal opmaakt). Bij ongeveer 90% van de ongevallen is menselijk gedrag de oorzaak. Het is daarom belangrijk dat de verkeersdeelnemers zich bewust zijn van hun gedrag.

Brabant gaat voor Nul verkeersdoden

Deze actie werd ook uitgevoerd in het kader van de Brabant-brede verkeersveiligheidaanpak 'Brabant gaat voor NUL verkeersdoden'. In heel Europa werd op 26 september aandacht gevraagd voor verkeersslachtoffers in het verkeer via het project EDWARD (EDWARD staat voor European Day Without A Road Death).

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek