Sjors creatief weer van start in Veldhoven

Dinsdag 22 oktober 2019

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Veldhoven ontvangen in de laatste week van oktober weer het Sjors Creatief boekje. In dit boekje staan creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met 1 of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om kennis te maken met cultuur in onze gemeente!

Sjors is enorm populair onder de basisschooljeugd. Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 1100(!) kinderen in. Leerlingen hoeven niet direct lid te worden van een vereniging. Ze maken op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Basisschoolleerlingen uit de groepen 1 t/m 8 kunnen zich vanaf 1 november inschrijven voor activiteiten via www.sjorscreatief.nl.

Voldoende keus

Kinderen uit de gemeente Veldhoven kunnen kennismaken met 94 activiteiten zoals, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken, knutselen, en crearelaxen. Kortom: keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen.

Gemeentelijk cultuurbeleid

De gemeente Veldhoven vindt dat cultuur verbindt, en het verbinden van kinderen aan cultuur is een van de speerpunten van het cultuurbeleid. Sjors Creatief is een middel dat zich inmiddels in meer dan 90 gemeenten heeft bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriƫnteren op diverse culturele activiteiten en stimuleert kinderen om structureel deze activiteiten te gaan doen. Als hobby of in de vrije tijd.

Meer informatie

Voor meer informatie neem je een kijkje op www.sjorscreatief.nl . De kick-off, waaronder de uitreiking van de prijzen van de tekenwedstrijd, is op 30 oktober bij Art4U. Vanaf 1 november 16.00 uur kunnen de kinderen zich inschrijven voor activiteiten via de website.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek