Graffitikunst op containers Mira

Dinsdag 29 oktober 2019

3 glasbakken en een afvalcontainer aan de Mira zijn voorzien van een kleurrijk jasje. De afgelopen maanden werkte graffitikunstenaar Cazone in de gemeentewerf aan dit kunstproject. Half oktober zijn de bakken teruggeplaatst. Wat we hopen te bereiken is dat er rondom de containers voortaan geen afval meer wordt achtergelaten.

Onderzoek heeft het aangetoond: een positieve verandering in de leefomgeving kan het  gedrag van mensen beïnvloeden. Rondom de containers aan de Mira was het vaak rommelig door afval op de stoep met veel ergernis en overlast tot gevolg. En rommel trekt meer rommel of zelfs ongedierte aan. Daarom besloot de gemeente een proef te doen, samen met graffitikunstenaar Cazone. Het idee is dat het rondom de kleurig beschilderde containers voortaan netjes blijft.

Cazone aan het woord

Kunstenaar Cazone is bekend door grotere projecten, zoals het ‘Wilde Bloemen’-viaduct tussen Eindhoven en Veldhoven (Ekkereind). Hij werkte graag mee aan de opdracht van de gemeente Veldhoven: “Met ruim 30 jaar ervaring weet ik als geen ander wat professionele graffiti kan bereiken: Het kan iets lelijks in iets moois veranderen. Wereldwijd zie je dat steeds meer steden graffiti en Street Art inzetten ter verbetering van de leefomgeving. Ik weet zeker dat het effect zal hebben!”

Houd de omgeving netjes

We vragen iedereen die de containers aan de Mira gebruikt om de omgeving ook netjes te houden. Afval hoort ín de containers. En als het daar niet in past? Breng het dan alstublieft naar de milieustraat. Container kapot of vol? Meld het via www.veldhoven.nl/melding-openbare-ruimte of bel ons even via het verkorte telefoonnummer 14 040. Bedankt alvast! 

Subsidie

Dit kunstproject kon worden uitgevoerd dankzij een subsidie vanuit het landelijke afvalfonds.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek