Meer oplaadpalen in Veldhoven geplaatst

Dinsdag 29 oktober 2019

De behoefte aan openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s groeit. Daarom zijn in Veldhoven de afgelopen weken op strategische plekken nieuwe oplaadpalen geplaatst. U vindt de nieuwe laadpalen rond het Citycentrum en op centrale plekken in woonwijken.

Het aantal elektrische auto´s in Nederland groeit snel; steeds meer mensen rijden ermee. Deze e-rijders kunnen hun auto vaak op de eigen oprit opladen. Voor e-rijders die geen eigen oprit hebben of die onderweg hun auto willen laden zijn ook oplaadpunten nodig. Met het plaatsen van openbare oplaadpalen voorziet de gemeente Veldhoven in deze behoefte. Veldhoven werkt toe naar een dekkend laadpalennetwerk.

Nieuwe openbare laadpalen in Veldhoven

  • Op de parkeerterreinen rondom het Citycentrum: Bree, Lei, Repel en Braak-Zuid. Let op! Op deze parkeerterreinen geldt betaald parkeren, óók bij de oplaadpalen.
  • Op centrale plekken in woonwijken: Berg, Struweel, De Pompenmaker, Schaatsenmaker, Klaverplein, Messenmaker, Brandrood, Poeierhei, Bolwerk, Hermannistraat, Abtstraat, Mullerlaan.

Apps voor vinden oplaadpalen

Voor het vinden van oplaadpalen in Nederland zijn er verschillende Apps beschikbaar, zoals de App ‘Vattenfall InCharge’. Daarin kunt u ook alle oplaadpalen in Veldhoven vinden; de nieuwe en de eerder geplaatste exemplaren.

Openbare laadpaal aanvragen

Heeft u een elektrische auto of gaat u er een aanschaffen (schriftelijk aantoonbaar)? Wanneer u geen eigen oprit heeft én er is geen openbare oplaadpaal beschikbaar binnen 300 meter van uw woning, dan kunt u er een aanvragen bij Vattenfall (voorheen Nuon) via www.veldhoven.nl/oplaadpaal.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek