Ook u kunt meedoen: ook met een laag inkomen

Dinsdag 5 november 2019

In Veldhoven willen we dat iedereen mee kan doen. Daarom heeft de gemeente de meedoen-voorziening voor inwoners met een laag inkomen. Want wat als uw inkomen niet voldoende is voor u of uw kinderen om mee te doen aan activiteiten? Informeer naar de mogelijkheden!

De gemeente heeft verschillende voorzieningen en regelingen die uw inkomen ondersteunen. Naast bijvoorbeeld de collectieve zorgverzekering is er de meedoen-voorziening. Via deze regeling kunt u vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportvereniging of van de bibliotheek. Wat er precies wordt vergoed en welke organisaties/verenigingen meedoen staat op www.veldhoven.nl/meedoen-voorziening.

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de meedoen-voorziening moet uw inkomen lager zijn dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Ook heeft u niet meer spaargeld of vermogen dan u voor de bijstand mag hebben.

Verschillende regelingen mogelijk

Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Als uw inkomen onder een bepaalde grens valt, kunt u niet alleen een beroep doen op de Meedoen-voorziening, maar ook  gebruik maken van andere regelingen van de gemeente, Stichting Leergeld (voor activiteiten voor uw kinderen) en de Voedselbank. Denkt u in aanmerking te komen voor een of meer regelingen, ga dan langs bij Veldwijzer aan de Sterrenlaan 15. De medewerkers van Veldwijzer kijken op welke regelingen u recht heeft en u krijgt meteen hulp met het aanvragen daarvan. U hoeft dan maar 1 keer een formulier in te vullen.

Contact

Ga langs bij Veldwijzer aan de Sterrenlaan 15. U hoeft geen afspraak te maken en kunt terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. En op donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. Veldwijzer is telefonisch te bereiken via (040) 20 92 044.

U kunt ook zelf een regeling aanvragen of hiervoor een afspraak maken bij de gemeente. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl onder vermelding van inkomensondersteuning of bel naar het algemene nummer 14 040. Meer informatie over alle regelingen van de gemeente vindt u bij Zorg en ondersteuning op deze website.

Veldwijzer

In Veldhoven sta je niet alleen. Heb je zorgen of problemen? Blijf er niet mee rondlopen en kom langs bij Veldwijzer, Daar denken we graag met je mee. Bureau Sociaal Raadslieden helpt bij het in kaart brengen van jouw financiële problemen en helpt bij het treffen van maatregelen om te voorkomen dat jouw schulden groter worden. Voedselbank, Stichting Leergeld en gemeente Veldhoven bieden regelingen die het net wat makkelijker voor je maken.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek