Ster van Veldhoven voor vrijwilligers Veldhoven Samen Verkeersveilig

Vrijdag 8 november 2019

Vrijdag 8 november reikte wethouder Ad van den Oever de Ster van Veldhoven uit aan de vrijwilligers van Veldhoven Samen Verkeersveilig (VSV). Hij deed dit samen met mevrouw van Lieshout van ‘Samen de Dag door’.

VSV is in 2017 opgericht en bestaat uit een kleine groep enthousiaste vrijwilligers. Ze zijn al jarenlang actief op het gebied van verkeersveiligheid en doen vooral veel aan verkeerseducatie en –voorlichting. Voor 2017 gebeurde dat onder de vlag van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Veldhoven. Regelmatig terugkerende activiteiten zijn onder andere: fietsexamens groepen 7, opfriscursussen, e-bikecursussen, scootmobielcursussen en ondersteuning bij verkeersacties vanuit gemeente, scholen, politie en buurtverenigingen.

De Ster van ‘Samen De Dag Door’

De Ster voor de vrijwilligers van Veldhoven Samen Verkeersveilig is gemaakt door een van de deelnemers van ‘Samen De Dag Door’. Dit is een laagdrempelige opvang van Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) voor kwetsbare thuiswonende ouderen uit Veldhoven. Ouderen die vanwege beperkingen niet meer makkelijk kunnen meedoen aan reguliere ontmoetings-activiteiten of die vanwege eenzaamheid veel binnen zitten.

Ster van Veldhoven

De Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente. De Ster is bestemd voor een groep vrijwilligers. Op deze manier wil de gemeente Veldhoven haar enorme waardering uitspreken voor hun inzet. De houten sterren zijn gemaakt bij Severinus. Kunstenaars van de dagbesteding van Severinus en van SWOVE, GGzE De Boei en Combinatie Jeugdzorg beschilderden de sterren. Iedere ster is een uniek, bijzonder geschenk met een eigen verhaal.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek