Ster van Veldhoven voor Vrijwilligers Stichting Sinterklaasactiviteiten Veldhoven

Zaterdag 16 november 2019

Burgemeester Marcel Delhez reikte zaterdag 16 november de Ster van Veldhoven uit aan de vrijwilligers van Stichting Sinterklaasactiviteiten Veldhoven. Hij deed dit samen met mevrouw Claassen (91) van ‘Samen de dag door’ tijdens een informele bijeenkomst na de intocht van Sinterklaas.

Al meer dan 20 jaar organiseert Stichting Sinterklaas Activiteiten Veldhoven (SSAV) de centrale intocht van Sinterklaas in Veldhoven. 7 vrijwilligers zijn door het jaar heen bezig met het programma, de vergunningen, de vrijwilligers voor de intocht. Ook onderhouden zij het contact met Sinterklaas en Pieten. 2 vrijwilligers zijn vanaf het eerste uur actief: Coert Kea en Stefan van der Velden. Op de dag van de intocht wordt deze club uitgebreid met ongeveer vijftig vrijwilligers die in de huid van Piet kruipen, helpen bij de schmink of zorgen voor de catering.

De Ster van ‘Samen De Dag Door’

De Ster voor de vrijwilligers van Stichting Sinterklaasactiviteiten Veldhoven is gemaakt door een van de deelnemers van ‘Samen De Dag Door’. Dit is een laagdrempelige opvang van Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) voor kwetsbare thuiswonende ouderen uit Veldhoven. Ouderen die vanwege beperkingen niet meer makkelijk kunnen meedoen aan reguliere ontmoetingsactiviteiten of die vanwege eenzaamheid veel binnen zitten.

Ster van Veldhoven

De Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente. De Ster is bestemd voor een groep vrijwilligers. Op deze manier wil de gemeente Veldhoven haar enorme waardering uitspreken voor hun inzet. De houten sterren zijn gemaakt bij Severinus. Kunstenaars van de dagbesteding van Severinus en van SWOVE, GGzE De Boei en Combinatie Jeugdzorg beschilderden de sterren. Iedere ster is een uniek, bijzonder geschenk met een eigen verhaal.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek