Garageboxen in Veldhoven gecontroleerd

Dinsdag 26 november 2019

In de gemeente Veldhoven zijn op maandag 25 november tijdens een gezamenlijke handhavingsactie van gemeente en politie zo’n 40 garageboxen gecontroleerd. In de gecontroleerde panden zijn geen overtredingen of illegaliteit aangetroffen.

De gemeente voert regelmatig controles uit. Burgemeester Delhez: “Wij staan voor een veilig Veldhoven. Het is belangrijk te weten wat zich afspeelt in de samenleving, daarom organiseren we regelmatig handhavingsacties. De controle van garageboxen is daar een voorbeeld van: we weten uit ervaring dat die regelmatig gebruikt worden voor criminele activiteiten, voornamelijk vanwege het anonieme karakter.”

Verdachte situaties melden

De locaties voor de controle zijn vooraf geselecteerd op basis van diverse informatie. Dat kan onderzoek zijn, maar ook een melding vanuit de samenleving. Burgemeester Delhez benadrukt: “Het is heel belangrijk dat inwoners onveilige of verdachte situaties melden bij ons. Dat is in het geval van een omgevallen boom of een losliggende stoeptegel, maar ook als er een verdachte situatie is die de veiligheid van onze samenleving in gevaar brengt. Inwoners kunnen in dat geval contact opnemen met de politie of met meldmisdaadanoniem.nl.”

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek