Groene kliko om de week geleegd in wintermaanden

Dinsdag 26 november 2019

In de maanden december, januari en februari wordt uw groene kliko weer om de week geleegd. Houd hier alstublieft rekening mee als u de groene kliko aan de straat zet.

Zoals u weet wordt de groene kliko wekelijks geleegd, behalve in de wintermaanden. In de winterperiode is er namelijk veel minder tuinafval. Ook is er dan minder kans op overlast van geur of  insecten, de temperaturen zijn immers een stuk lager. Vanaf maart 2020 wordt het GFT+E weer wekelijks opgehaald.

GFT+E

De afkorting GFT+E staat voor groente-, fruit- en tuinafval plus alle etensresten. Naast gemaaid gras, blad en snoeiafval dus álle groente- en fruitschillen (dus ook sinaasappelschillen en notendoppen), álle rauwe, gekookte of gebakken etensresten, visgraten, botjes van vlees en gevogelte, rauwe of gare vleesresten. Echt álle etensresten dus.

Ophaaldata

Wilt u weten wanneer precies uw afval wordt opgehaald? Kijk op uw persoonlijke afvalkalender

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek