Stimuleringslening en landelijke subsidies om uw woning duurzamer te maken

Dinsdag 26 november 2019

Veel Veldhovenaren denken erover om hun woning energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door het huis beter te isoleren, door zonnepanelen te plaatsen of door een sedumdak aan te leggen.

Op termijn bespaart u veel geld met een duurzamer huis.  Maar de aanschaf en montage moeten wel betaald worden. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of de gemeente daar subsidies voor heeft. Die hebben we niet omdat een investering in energiebesparing zich altijd terugverdient. Voor spouwmuurisolatie is dat gemiddeld binnen 4 jaar en voor zonnepanelen in gemiddeld 7 jaar.

Regelingen

Als u toch (extra) geld nodig heeft om de aanschaf en montage te betalen, zijn er wel andere mogelijkheden. Huiseigenaren kunnen vanaf 1 januari 2020 geld lenen van de gemeente. Deze stimuleringslening van maximaal 25 duizend euro kunt u gebruiken om de woning energiezuiniger te maken. Kijk hiervoor op www.veldhoven.nl/starterslening-en-stimuleringslening. Daarnaast zijn er verschillende landelijke subsidies. Via www.energiesubsidiewijzer.nl ontdekt u welke dat zijn.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek