Dienstverlening Taxbus feestdagen

Woensdag 4 december 2019

Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht is er alleen vervoer voor rolstoelgebonden klanten. Meld ritten tijdens de feestdagen tijdig aan.

Reserveren Taxbusritten kerstdagen

Ook tijdens de drukke kerstdagen wil Taxbus u het best mogelijke vervoer bieden. Het advies is daarom om op tijd uw ritten voor de kerstdagen te reserveren. De vervoerders kunnen dan het beste inspelen op uw vervoervraag en alvast een passende ritplanning maken. Reserveert u vóór zondag 22 december 2019, 16.00 uur, dan kan Taxbus uw rit op het gewenste tijdstip inboeken. Reserveert u later, dan is de kans groter dat uw rit niet geheel volgens uw wens gepland kan worden.

Dienstverlening jaarwisseling

Net zoals in het openbaar vervoer stopt het Taxbusvervoer op oudejaarsavond eerder dan normaal. De laatste Taxbusritten op 31 december 2019 worden om 22.15 uur gereden.

Voor rolstoelgebonden klanten maakt Taxbus een uitzondering omdat zij doorgaans geen alternatieve mogelijkheden hebben om vervoer te regelen. Zij kunnen op verzoek ook tijdens de nieuwjaarsnacht door Taxbus worden vervoerd. Voor rolstoelritten tijdens de nieuwjaarsnacht gelden de volgende voorwaarden:

  • De rit kunt u reserveren tot en met zaterdag 28 december 2019, 16.00 uur via de reserveringslijn van Taxbus (0800-0234 795).
  • De ophaaltijden liggen tussen 0.30 en 1.30 uur. Vanwege de beperkte beschikbaarheid kan het voorkomen dat klanten niet helemaal op het gewenste tijdstip worden vervoerd.
  • In de nieuwjaarsnacht kan per pashouder maximaal 1 sociaal of medisch begeleider meereizen.

Vaste ritten op feestdagen

Vaste ritten die op een officiële nationale feestdag vallen, worden uit de planning verwijderd. Klanten die hun vaste rit ook op 1e  of 2e kerstdag of op Nieuwjaarsdag willen maken, moeten dit apart en tijdig doorgeven.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek