Laat gemeentelijke belastingen automatisch afschrijven

Donderdag 16 januari 2020

Eind februari ontvangt u de aanslag gemeentebelastingen 2020: in de brievenbus of in de Berichtenbox van MijnOverheid. Maak het uzelf gemakkelijk en machtig de gemeente om deze belastingen automatisch van uw bankrekening af te schrijven.

De gemeente verstuurt geen acceptgirokaarten meer. U betaalt zelf op tijd, onder vermelding van het vorderingsnummer. Als u in één keer betaalt, doet u dat voor de eerste vervaldag. Als u in twee termijnen wilt betalen, betaalt u minimaal de helft voor de eerste vervaldag en het andere deel voor de tweede vervaldag. De vervaldagen vindt u op het aanslagbiljet.

Automatische incasso

U kunt de gemeente ook machtigen voor automatische incasso. Het totaalbedrag wordt dan, in maximaal tien termijnen, automatisch van uw bankrekening afgeschreven. U betaalt kleine bedragen per keer en u hoeft de betaaltermijnen niet in de gaten te houden. Vraag een machtigingskaart aan als u de gemeente wilt machtigen.

Machtigingskaart aanvragen

Dat kan door een e-mail te sturen naar gemeente@veldhoven.nl of te bellen naar 14 040. U kunt ook een machtigingskaart ophalen bij de receptie van het gemeentehuis. Stuur de machtigingskaart ondertekend terug. Als u zich aanmeldt voordat de aanslagen zijn gemaakt, dan staan de termijnen eind februari op het aanslagbiljet. Als u zich aanmeldt nadat de aanslagen zijn gemaakt, dan ontvangt u een brief waarin staat welk bedrag wanneer wordt afgeschreven.

Geef wijzigingen schriftelijk én tijdig door

Hebt u de gemeente gemachtigd voor automatische incasso? Laat het dan ook weten als uw rekeningnummer of de bijbehorende naam is veranderd. Dat geeft u ook door met een machtigingskaart.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek