Tijdelijke afsluiting deel Provincialeweg

Maandag 27 januari 2020

Het gedeelte Provincialeweg tussen Oranje Nassaulaan en De Run 1100 wordt eenrichtingverkeer voor auto’s. Door voorbereidende werkzaamheden is dit deel van de Provincialeweg voor autoverkeer in beide rijrichtingen afgesloten van maandag 3 tot en met vrijdag 21 februari. Met deze maatregel wil de gemeente de verkeersdoorstroming op de Kempenbaan bevorderen. (Brom)fiets- en voetgangersverkeer blijft wel mogelijk in beide richtingen.

(Op de afbeelding hierboven is de nieuwe situatie te zien: de zuidelijke rijbaan vanaf de Oranje Nassaulaan is vervangen door een berm.)

Wethouder Ad van den Oever: “Het is erg druk op de Kempenbaan. Het autoverkeer vanaf de Provincialeweg richting Eindhoven en snelwegtoeritten kruist de verkeersstromen op de Kempenbaan. Het invoegen op deze plek zorgt voor veel vertraging en dat wordt nu hopelijk een stuk minder. Het is een van de maatregelen die we nemen om de bereikbaarheid van Veldhoven te verbeteren.”

Nieuwe situatie Provincialeweg

Na 21 februari is het deel van de Provincialeweg tussen Oranje Nassaulaan en De Run 1100 voortaan eenrichtingsverkeer voor auto’s. Bestuurders kunnen dan vanuit Eindhoven/snelwegafritten nog steeds vanaf de Kempenbaan rechtsaf naar de Provincialeweg. Automobilisten vanuit de richting Burgemeester van Hoofflaan rijden voortaan via De Run 3100 naar de Kempenbaan.

Contact

Het bedrijf KWS Infra gaat de werkzaamheden uitvoeren. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel ons via het verkorte telefoonnummer 14 040.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek