Onderhoud aan bomen Veldhoven

Dinsdag 4 februari 2020

Dit jaar worden zo’n 10.000 bomen in het zuiden van Veldhoven gesnoeid. Daarnaast moeten ongeveer 300 bomen, verspreid over heel Veldhoven, worden gekapt. Uit eerder boomveiligheidsonderzoek bleek dat deze 300 bomen gevaar kunnen opleveren voor de omgeving. Later bekijken we per geval of er nieuwe bomen teruggeplant kunnen worden.

Een gespecialiseerd bedrijf inspecteerde vorig jaar zo’n 13.000 bomen in de wijken Zeelst, Meerveldhoven, Veldhoven-Dorp, Zonderwijk en het zuidelijk buitengebied. De boominspecteurs onderzochten alle bomen op veiligheid en onderhoudsbehoefte. De meeste bomen in dit gebied zijn in goede staat. Van de in totaal 13.000 bomen zijn er zo’n 10.000 toe aan een snoeibeurt. Dit kan dus betekenen dat niet elke boom in de straat gesnoeid hoeft te worden.

Bomen in slechte staat gekapt

Ongeveer 300 Veldhovense bomen blijken in zo’n slechte staat dat ze moeten worden gekapt. In grasstroken en verhardingen verwijderen we ook de boomstronk. Helaas is herplanten van nieuwe bomen op dezelfde plek niet overal mogelijk. Dat kan alleen als er voldoende ondergrondse en bovengrondse groeiruimte is. Op ongeschikte plekken kan een nieuwe boom zich niet goed ontwikkelen en zal deze in de toekomst opnieuw overlast geven. Daarom planten we bomen alleen terug op die plekken waar ze goed kunnen uitgroeien.

Welke bomen worden gekapt?

In februari starten we met het kappen van de slechte bomen. Op onderstaande plattegronden zijn per wijk de te kappen bomen aangegeven met roze stippen. Deze roze stippen zijn iets groter dan de groene stippen (de bomen die nu niet gekapt worden).  

Om de plattegronden goed te kunnen bekijken kunt u de beeldweergave vergroten. 

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek