Aanslag gemeentebelastingen komt eraan

Dinsdag 18 februari 2020

Eind deze maand ontvangt u de aanslag gemeentebelastingen 2020. Op het aanslagbiljet staan alle gemeentelijke belastingen die u moet betalen. Denk aan de onroerendezaakbelasting (OZB), rioolheffing en afvalstoffenheffing. U ontvangt de aanslag per post of in de Berichtenbox van MijnOverheid. Houd uw (digitale) brievenbus dus goed in de gaten.

In het Veldhovens Weekblad van woensdag 26 februari besteden we uitgebreid aandacht aan de gemeentebelastingen op de speciale ‘Belastingnieuws’-pagina’s. Op deze pagina’s vindt u alles wat u moet weten. Eén onderdeel lichten we vast uit: bezwaar maken tegen de WOZ-waarde.

Niet eens met WOZ-waarde?

De WOZ-waarde van uw woning, stuk grond of bedrijfspand staat op de aanslag. We doen er alles aan om deze zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Hebt u vragen over de WOZ-waarde? Wij informeren u dan graag. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Maak dan informeel of formeel bezwaar aan de hand van de volgende stappen.

Stappen

In 5 stappen kunt u zelf bezwaar maken. Ook hier leest u meer over in het Belastingnieuws van 26 februari en op de pagina Belastingaanslag bezwaar.

  1. Bekijk het taxatieverslag, dit kunt u inzien op MijnOverheid of opvragen bij de gemeente.
  2. Heeft u vragen of opmerkingen over het taxatieverslag? Of bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Bel of mail met de gemeente (informeel bezwaar). Een taxateur neemt dan binnen vijf werkdagen contact met u op om uw vragen te bespreken.
  3. Bent u het niet eens met de uitkomst van het informeel bezwaar? Dan kunt u formeel (per brief) bezwaar maken. Let op, een formeel bezwaarschrift moet binnen 6 weken na de datum van de aanslag zijn ingediend.
  4. Een WOZ-gecertificeerde taxateur beoordeelt uw bezwaar.
  5. De gemeente beslist of uw bezwaar terecht is en of de WOZ-waarde moet worden aangepast.

Maak zelf bezwaar!

Veel bureaus stellen op basis van ‘no cure, no pay’ een bezwaarschrift voor u op. Het lijkt alsof het gratis is, maar zo’n bureau verdient er toch geld aan. Wij zijn namelijk wettelijk verplicht om de proceskosten te betalen als een bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde wordt gewijzigd. In 2019 betaalden we ruim 25.000 euro aan bureaus, terwijl het voordeel voor de betreffende  inwoners gezamenlijk nog geen 2.000 euro was. Uiteindelijk betalen alle Veldhovenaren dus mee aan de kosten voor deze bureaus.

Maakt u toch gebruik van zo’n bureau? Lees de voorwaarden dan goed, voor u uw gegevens invult of uw handtekening zet. Er zijn voorbeelden van Veldhovenaren die dachten dat ze alleen maar informatie hadden opgevraagd. Zij bleken doorlopende machtigingen te hebben afgegeven waar ze vervolgens maar moeilijk van afkwamen.

Wij helpen u graag

Wij bekijken en behandelen alle bezwaarschriften serieus en volgens de regels. Op de website vindt u een voorbeeldbrief die u  kunt gebruiken om uw bezwaar op te stellen. Het is dus echt niet nodig om een bureau in te schakelen. Al uw vragen over de WOZ-waarde of bezwaar maken horen we dan ook graag via gemeente@veldhoven.nl of het verkorte telefoonnummer 14 040.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek