Actuele informatie over het coronavirus

Zondag 8 maart 2020

Een inwoner van Veldhoven is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Deze persoon is in Noord-Italië geweest. De patiënt en gezinsleden zitten in thuisisolatie. Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • was uw handen regelmatig
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg
  • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan

Als u klachten heeft

Heeft u koorts met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen 2 weken in een land of regio geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus? Of heeft u de afgelopen 2 weken contact gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus? Het advies van het RIVM is om in dat geval telefonisch contact op te nemen met uw huisarts.

Daarnaast adviseert het RIVM inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis! Lees het nieuwsbericht "Nieuwe aanwijzing voor inwoners van Noord-Brabant" voor meer informatie.

Vragen en informatie

Voor alle vragen en actueel nieuws over het coronavirus: kijk op de website van de rijksoverheid.

Heeft u hierna nog een vraag?

  • Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800-1351
  • Bel de GGD op 088-0031111. De GGD krijgt veel vragen. Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt. Vragen van artsen worden met voorrang beantwoord.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek