Coronavirus: evenementen en bijeenkomsten

Dinsdag 10 maart 2020

Voor Noord-Brabant geldt dat alle geplande evenementen groter dan 1000 personen worden afgelast of gestopt. Er wordt géén onderscheid gemaakt of het een evenementenvergunning, gebruiksvergunning of andersoortige vergunning betreft. Daarnaast is het bij alle ‘verzamelingen van mensen’ verstandig om je af te vragen of dit absoluut noodzakelijk is.

Als gemeente volgen wij de landelijke richtlijn en handelen wij naar de maatregelen die daarnaast speciaal voor de provincie Noord-Brabant gelden. Verder wordt een beroep gedaan op ieders verantwoordelijkheid en gezond verstand.

De geplande (publieks)bijeenkomsten van de gemeente Veldhoven zijn in elk geval t/m maandag 16 maart afgelast. 

Hoe we verder omgaan met evenementen vanwege het coronavirus

  • Een verbod op alle evenementen met meer dan 1.000 deelnemers. Denk aan betaald voetbal, dance events en concerten, de carnavalsoptocht in Oosterhout en een grote beurs op de Technische Universiteit Eindhoven
  • Het matigen van sociale contacten en aangaan van alleen strikt noodzakelijke nieuwe sociale contacten
  • Bescherm ouderen en kwetsbaren extra
  • Een oproep aan alle organisatoren van bijeenkomsten om de bijeenkomst te heroverwegen

Vragen over deze maatregelen?

We kunnen ons voorstellen dat deze maatregelen vragen oproepen bij organisatoren van evenementen. Neem daarvoor contact op met ons via 14 040. Brabant gaat niet op slot. Bijvoorbeeld kroegen en musea blijven open. Als u daarheen gaat, neem dan uw verantwoordelijkheid en zoek daarna geen kwetsbare mensen zoals ouderen of zieken op.

Vragen over uw gezondheid?

Het RIVM en de GGD geven informatie en advies over het coronavirus. Als gemeente volgen wij dit. We handelen volgens hun adviezen.

Hebt u vragen over uw gezondheid of wilt u meer weten: kijk dan op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Of bel het landelijke informatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351.

wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

Eerdere nieuwsberichten

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek