Persoonlijk bericht burgemeester Marcel Delhez

Dinsdag 17 maart 2020

Burgemeester Marcel DelhezBeste Veldhovenaren,

Het coronavirus heeft veel impact op onze samenleving. We kunnen spreken van een ware crisis die ons allemaal in de greep houdt. Iedere dag zijn er meldingen van nieuwe besmettingen, maar gelukkig ook van mensen die weer beter worden gemeld. Er zijn verregaande maatregelen genomen en we weten nu niet of dat voldoende is. Die maatregelen zijn hard nodig en raken ons allemaal. Kinderen die niet meer naar school kunnen, thuiswerken krijgt een nieuwe dimensie, uit eten en sporten in groepsverband zit er even niet meer in. Dat is nu ook nodig om uiteindelijk de mensen die echt ziek worden ook goed te kunnen verzorgen. Een te grote piek in het aantal mensen dat daadwerkelijk tegelijkertijd intensieve zorg nodig heeft kunnen we niet aan in de ziekenhuizen.

Samen met de wethouders leef ik enorm mee met iedereen.
Het is goed om te zien dat juist in tijden van crisis er nog meer verbinding ontstaat en dat mensen er voor elkaar zijn. Even dat extra telefoontje naar diegene die het nu moet doen zonder de gebruikelijke bezoekjes van hun kinderen of buren, even die tas met boodschappen voor de deur zetten, even een kaartje in de bus doen. Gewoonweg omkijken naar elkaar en laten weten dat je er bent voor de ander.
Dat is de kracht die in ons allemaal zit, daar ben ik van overtuigd. Dat merk ik ook aan de diverse mooie initiatieven die spontaan ontstaan in de wijken. Het is fijn dat die kracht en saamhorigheid juist op dit soort momenten naar boven komt. Daar mogen we trots op zijn met zijn allen.

Daarmee zijn de acute zorgen nog niet voorbij. Veel bedrijven staat het water al aan de lippen. Mensen met een beperking of die in een verzorgingstehuis wonen worden dubbel zo hard getroffen; bezoek blijft thuis en de activiteiten zijn gestaakt. Sportclubs, verenigingen en andere maatschappelijke instellingen vragen zich af hoe het nu verder moet. Samen met het Rijk, de regio en ook in Veldhoven zelf wordt hard gewerkt om het leed zo goed als mogelijk te beperken. Maar het gaat pijn doen voor velen onder ons. Dat besef ik maar al te goed en de oplossing heb ik ook niet meteen voorhanden. Laten we met z’n allen eerst proberen de pandemie te laten stoppen en het dragelijk te maken voor hen die het hard nodig hebben. Ondertussen werken de wethouders samen met de ambtelijke organisatie aan de periode hierna. We zullen elkaar hard nodig hebben in deze tijd! Dank jullie wel alvast!

Marcel Delhez
Burgemeester

Meer nieuws

RSS feed

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS Reader nodig. Via de RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek