Tips voor meer vogels in de tuin

Dinsdag 24 maart 2020

Veel mensen vinden het leuk en gezellig wanneer er vogels in hun tuin komen. Maar lang niet alle tuinen zijn fijn voor vogels. Een versteende tuin is daar een goed voorbeeld van. De komende 3 weken geven wij elke week een tip om uw tuin vogelvriendelijk te maken. Deze week de eerste tip.

Of vogels zich in uw tuin lekker voelen is afhankelijk van 3 V's: voedsel, voortplanting en veiligheid. 

Tip 1: Zorg dat vogels zich kunnen voortplanten

Veel vogels gebruiken graag een nestkast. Om in te broeden, maar ook om in te slapen, zoals de kool- en pimpelmees. Andere vogels maken liever zelf een nestje in struiken, zoals de merel. Een nestkast in een groene, vogelvriendelijke tuin helpt vogels om hun jongen groot te brengen. Meer informatie en inspiratie vindt u op de website van de Vogelbescherming. Doe de gratis postcodecheck op de website van de Vogelbescherming en krijg makkelijke en praktische tips voor vogels in de tuin.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek