Milieustraat open, ondanks gevolgen coronacrisis

Vrijdag 1 mei 2020

De afgelopen weken kregen we regelmatig opmerkingen over de milieustraat. Inwoners vragen om verruiming van de openingstijden of andere maatregelen om lange wachtrijen te voorkomen. Helaas is dat door de coronacrisis niet mogelijk. Gelukkig kan de milieustraat nog steeds open zijn op de gebruikelijke openingstijden. Met alle betrokken bedrijven proberen we zo goed mogelijk service te verlenen.

Er wordt momenteel veel meer afval naar de milieustraat gebracht dan gebruikelijk. Daarnaast mogen we als gevolg van de coronamaatregelen maximaal 5 auto’s tegelijk toelaten op het terrein. We begrijpen de vragen om langer open te zijn, of meer bezoekers tegelijkertijd toe te laten, of meer personeel in te zetten zodat er geen wachtrijen ontstaan. Hieronder vertellen we waarom dat (voorlopig nog) niet mogelijk is.

Schakel in groter systeem afvalverwerking

De milieustraat is een schakel in een groter systeem. Daarin spelen ook andere bedrijven een belangrijke rol. We houden onder andere rekening met de capaciteit van de bedrijven die het afval afvoeren en verwerken. Ook deze bedrijven hebben te maken met coronamaatregelen, met ziekte van personeel en dergelijke. Verder moet de beheerder van de milieustraat voldoende personeel beschikbaar hebben voor de dagelijkse bemensing; dat lukt op dit moment maar nét. Het systeem werkt alleen als alle schakels op elkaar aansluiten. Rekening houdend hiermee heeft de milieustraat haar bedrijfsvoering tijdelijk aangepast en is uitbreiding van de service op dit moment niet mogelijk.

Improviseren

Het is nu voor heel veel mensen en bedrijven improviseren, óók voor de milieustraat. Gelukkig kan de milieustraat wél open blijven op de normale openingstijden, maar met het maximum van 5 auto’s tegelijk. Ook wij vinden het vervelend dat daardoor wachtrijen ontstaan, dat we u niet de service kunnen bieden om dat te voorkomen. We vertrouwen op uw begrip hiervoor.

Wat kunt u doen?

  • Bekijk of u afval op een andere manier kunt afvoeren. Grote hoeveelheden karton kunnen bijvoorbeeld in kleine stukken mee in de papiercontainer. U kunt herbruikbare spullen ook naar de kringloopwinkel brengen.
  • Bekijk of u afval tijdelijk elders kunt opslaan.
  • Zorg dat u er bent zodra de milieustraat opengaat, kom in elk geval zo vroeg mogelijk. Dan is het meestal wat minder druk.

Over de milieustraat

U vindt de milieustraat op Habraken 2409 in Veldhoven. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De coronamaatregelen dwingen ons om tijdelijk maximaal 5 auto’s tegelijk toe te laten op het terrein. Let op: breng uw legitimatiebewijs mee. U kunt alleen betalen met een pinpas.

Meer nieuws

RSS feed

Om RSS-feeds te kunnen lezen, heeft u een RSS Reader nodig. Via de RSS-reader kunt u zich dan abonneren op onze feed. Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek