Extra AED bij ingang bibliotheek

Dinsdag 19 mei 2020

Het centrum van Veldhoven is weer een stuk veiliger: er hangt voortaan ook een AED bij de ingang van de bibliotheek aan het Minneveld. Deze AED is 24 uur per dag bereikbaar.

In het Veldhovense centrum waren al 3 AED’s aanwezig: 1 in het gemeentehuis, 1 bij de ingang van de City Passage en 1 in een supermarkt aan de andere kant van het City Centrum. Maar deze levensreddende toestellen zijn alleen tijdens openingsuren bereikbaar. Daarom is nu buiten, naast de overkapte ingang van de bibliotheek, een extra AED geplaatst.

Hartstilstand? Bel 112

Krijgt iemand in uw omgeving een hartstilstand? Bel 112. De alarmcentrale schakelt tegelijkertijd de hulpdiensten én de burgerhulpverlening in.

AED en burgerhulpverlening

De afkorting AED betekent ‘automatische externe defibrillator’ of hartstarter. Het is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van iemand met een hartstilstand. Via hartslagnu.nl. kunnen mensen zich aansluiten als burgerhulpverlener. Zij krijgen dan via de 112-meldkamer per app of sms een alarmoproep als ze in de buurt van een slachtoffer zijn. Zij krijgen ook de plek door van de dichtstbijzijnde AED. Met de opgehaalde AED kunnen ze snel starten met de reanimatie, in afwachting van de ambulance.

AED’s in Veldhoven

De AED’s in Veldhoven zijn beschikbaar bij wijkaccommodaties, woonzorgcomplexen, sportcomplexen en andere openbare voorzieningen. In de directe omgeving van het centrum zijn er overigens ook nog 2 beschikbaar in appartementencomplexen. Meer informatie vindt u op hartslagnu.nl.

AED bij ingang bibliotheek Veldhoven

De AED hang op een plek die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek