Pas op voor onbetrouwbare klusbedrijven

Dinsdag 19 mei 2020

We ontvangen regelmatig klachten van instanties en inwoners over de werkwijze van onbetrouwbare klusbedrijven. Het gaat dan met name over onduidelijke tarieven, slecht of niet uitgevoerd werk en (soms extreem) hoge facturen. Met dit artikel willen we u hierover informeren en tips geven om dit te voorkomen.

Wc verstopt of een lekkage in de badkamer? Als de nood hoog is, maken sommige loodgietersbedrijven daar dankbaar gebruik van: ze rekenen woekerprijzen voor een spoedreparatie. Een ander voorbeeld: de voordeur valt dicht en de sleutels liggen nog binnen. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk uw huis weer in. Daar maken heel wat slotenmakers misbruik van; ze rekenen torenhoge prijzen voor hun legale inbrekerstechnieken.

Hoe voorkomt u dat u wordt opgelicht?

  • Vraag in uw omgeving of iemand een goed en betrouwbaar klusjesbedrijf weet
  • Kijk via Google of u klachten over het bedrijf kunt vinden
  • Veel bedrijven vermelden geen tarieven op hun website. Bel een aantal bedrijven en vergelijk prijzen
  • Ga met bedrijven in zee die in het eerste telefoongesprek al een duidelijke prijsindicatie geven
  • Bespreek vooraf de klus: alle kosten, zoals voorrijkosten, noodtarief, avondtoeslag, materiaalkosten en btw
  • Maak liefst een afspraak voor overdag en niet in het weekend. Dat kan u veel geld schelen
  • Sommige klusbedrijven geven aan dat de verzekering een groot deel van de kosten terugbetaalt. Zoek vooraf goed uit of  dat klopt
  • Pas op voor klusjesmannen die vaak bovenaan in Google staan. Het kan een ‘leadbedrijf’ zijn. Dat is een bedrijf dat klanten doorverkoopt aan de daadwerkelijke loodgieters. Dus ze verdienen geld aan de ‘leads’ (opdrachten) die ze doorverkopen aan bedrijven. Leadbedrijven werken ook met regionale netnummers, dus niet alleen met 085-nummers. Kijk liever naar de kleinere plaatselijke loodgieters, iets verder beneden bij de zoekresultaten

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek