Aangepast ontwerp nieuwe rotonde Zilverbaan

Dinsdag 16 juni 2020

Het ontwerp van de rotonde Zilverbaan is aangepast om de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren. In combinatie met de geplande onderdoorgang Moormanlaan, ontstaat hiermee een sluitende en verkeersveilige fietsroute tussen de Knegselseweg, Oeienbosdijk en de Moormanlaan.

Het gaat om 2 aanpassingen:

  • 1 rijstrook per rijrichting in plaats van 2 rijstroken per rijrichting van en naar de Knegselseweg (westtak van de rotonde)
  • Het inpassen van de oversteek voor fietsers via de noordzijde van de turborotonde in plaats van via de zuidzijde

Aangepast ontwerp rotonde Zilverbaan

Nieuw compacter ontwerp

Een adviesbureau heeft het bestaande ontwerp van de turborotonde bestudeerd. Daaruit bleek dat het bestaande ontwerp met de dubbele rijstroken voor oprijdend en afrijdend autoverkeer compacter kan. In het aangepaste ontwerp is er 1 rijstrook per richting van en naar de Knegselseweg (de westelijke tak van de turborotonde). De dubbele rijstroken voor op- en afrijdend verkeer op de noordelijke en zuidelijke tak van de rotonde blijven in het aangepaste ontwerp bestaan. Wel is een afrijstrook afgezet op zowel de noordtak als de zuidtak, zolang deze voor een soepele doorstroming van verkeer op de rotonde niet nodig is. In het aangepaste ontwerp ligt de fietsoversteek aan de noordzijde van de turborotonde (in plaats van aan de zuidzijde), waardoor fietsers niet langer dubbele rijstroken over hoeven te steken. De verkeersveiligheid voor fietsers verbetert hierdoor. 

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek