Tips voor GFT+E bij zomers weer

Dinsdag 16 juni 2020

Het wordt weer warmer en de meeste mensen zijn er blij mee. Maar zomerse temperaturen kunnen ook zorgen voor overlast en stank in uw GFT+E-container. Wij halen het GFT+E afval elke week bij u op. Zo helpen we mee bij het voorkomen van overlast. U kunt zelf ook overlast voorkomen.

GFT+E, dat is groente-, fruit- en tuinafval plus álle etensresten! Of het nu rauw is, gebakken of gekookt: alle etensresten mogen in de groene container. Doe alstublieft geen etensresten in de grijze container. Want die maken we eens per 4 weken leeg. GFT+E in de grijze container geeft daardoor meer kans op overlast en stank. 

GFT+E container op tijd klaarzetten

Zet uw container op de ophaaldag alstublieft uiterlijk om 7.30 uur aan de straat. U mag de container de avond ervoor al vanaf 20.00 uur buiten zetten.

Afvalkalender

Wilt u weten op welke dag het afval bij u wordt opgehaald? Bekijk de digitale afvalkalender. Vul daarop uw postcode en huisnummer in. Dan ziet u op welke weekdag de vuilniswagen bij u langskomt. Ook uitzonderingen, bijvoorbeeld door feestdagen, staan op de afvalkalender. 

Wat kunt u zelf doen?

  • Zet uw groene container op een koele plek: liefst in de schaduw, niet in de volle zon
  • Maak uw container vaker schoon, met water en groene zeep of azijn
  • Leg een laagje droog tuinafval, krantenpapier of eierdozen op de bodem
  • Doe afval zo droog mogelijk in de container, laat het zo nodig eerst uitlekken
  • Verpak vlees- en visresten goed in krantenpapier voor u ze in de container gooit. Zo voorkomt u stank en overlast door ongedierte
  • Gaat u op vakantie? Laat de container leeg achter. Of vraag uw buren om de container op de ophaaldag aan de straat te zetten

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek