Droomplekjes van Veldhovense jeugd

Maandag 22 juni 2020

"Jouw gemeente Veldhoven denkt na over de toekomst... en daar hebben we jou bij nodig!" Hiermee hebben we de Veldhovense basisschooljeugd uitgedaagd om mee te dromen over de toekomst. We ontvingen supergoede inzendingen. Evi Kuipers heeft uiteindelijk de eerste prijs gewonnen.

In de droomplek van Evi zijn de woonwijken duurzaam. Autoverkeer is beperkt omdat mensen meer gebruikmaken van het openbaar vervoer, en er zijn duurzame speeltuinen en parken. Straatmeubilair en speeltoestellen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. We vinden zonnepanelen op de daken van bushokjes, en ook handig aangebracht in de speelplekken. Door te schommelen en wippen, wek je zelf energie op!

Buiten spelen en in de natuur

De 2 tweede-prijswinnaars waren ook erg creatief in het uittekenen en knutselen van hun droomplekken. Zoë en Isa tekenden op maar liefst 16 A4-blaadjes een speelplek bij het Citycentrum. Klimmen, klauteren en trampoline springen als je ouders gaan winkelen. "Buitenspelen in de frisse lucht is veel gezonder dan binnen gamen of op de telefoon zitten." Het liefst zien ze ook dat er een deel binnenspeeltuin is. 

Het droomplekje van Lynn Dorgelo is een rustig plekje in de natuur. In een brief legt ze dit uit. "Natuur is belangrijk. Ik wil graag genieten op een rustig plekje, en merk dat die plekjes er steeds minder zijn."

Multifunctioneel vrijetijdsgebouw

Groep 8 van De Rank is losgegaan en heeft met aanvullende knutselwerken en tekeningen hun droomplek gemaakt met aandacht voor dieren en duurzaamheid. En ook een gamehal, met een restaurant met internationale gerechten. Buiten lopen alpaca's. Een doorsnee van het gebouw toont zonnepanelen op het dak. En onder het pand zou de school kunnen komen.

Omgevingsvisie

Wethouder van den Oever vindt de inbreng van de jeugd geweldig. "We werken momenteel hard aan de omgevingsvisie, een doorkijk naar Veldhoven in 2040. Wat zijn onze opgaven, en welke keuzes moeten we nú maken om onze dromen voor straks te realiseren? Dan gaat het over de dromen van de jeugd. 

Meepraten?

Wilt u ook meepraten over de omgevingsvisie? Meld u dan aan voor de online bijeenkomst op 1 juli, aanvang 19.30 uur, via omgevingsvisie@veldhoven.nl. Kijk voor meer informatie op de pagina Omgevingsvisie.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek