Verkeersmaatregelen A67

Dinsdag 30 juni 2020

Vanaf 3 juli start de bouw van de middensteunpunten van het viaduct over de A67. Op de verzorgingsplaats en in de (midden)bermen van de A67 komen in totaal 4 steunpunten, die op het kaartje hieronder met een ster zijn aangeduid. Het nieuwe viaduct verbindt de Zilverbaan met de nieuwe N69 en zorgt voor een betere bereikbaarheid van De Run en enkele omliggende toplocaties.

Luchtfoto verkeersmaatregelen A67

Voor deze werkzaamheden beginnen wordt een zogeheten heistelling opgebouwd ten noorden van de verzorgingsplaats. Hier starten de heiwerkzaamheden. Het tankstation blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Rijstrook afgezet en vluchtstrook als rijbaan

Ter voorbereiding van de bouw van de steunpunten in de berm van de A67, wordt vanaf 3 juli in beide richtingen van de A67 één rijstrook afgezet zodat er ruimte is om te werken. Het verkeer kan hier enige hinder van ondervinden. De vluchtstrook wordt gebruikt als rijbaan, zodat tijdens de werkzaamheden twee rijstroken per rijrichting beschikbaar blijven. 

Werkzaamheden tijdens en na de bouwvakvakantie

Tijdens de bouwvakvakantie (van maandag 27 juli tot en met vrijdag 14 augustus) gaan de heiwerkzaamheden door. De overige werkzaamheden liggen zo goed als stil. De aannemerscombinatie heeft de afgelopen weken veel zand gereden om de fundering van de weg en de landhoofden van het viaduct Oeienbos aan te leggen. Dit zand kan de komende weken goed inklinken, waardoor het steviger wordt.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek