Samenwerking met vrijwilligers bij aanpak zwerfafval

Dinsdag 28 juli 2020

Zwerfafval; bijna iedereen stoort zich eraan. De gemeente Veldhoven doet haar best om de omgeving schoon te houden. Maar dit lukt alleen als de inwoners dat ook doen. Daarom zoeken we samenwerking met vrijwilligers, via het ZAP-programma.

6 vrijwilligers verzamelen zwerfafval langs de openbare weg

ZwerfAfvalPakkers (ofwel ZAP-vrijwilligers) zijn inwoners die vrijwillig zwerfafval verzamelen in hun buurt. Bijvoorbeeld wanneer zij gaan wandelen of de hond uitlaten. Of ze gaan op zoek naar zwerfafval in de natuur. Verschillende inwoners zijn al actief tegen zwerfafval. De gemeente gaat vrijwilligers voortaan zo goed mogelijk ondersteunen. Dat doen we met het nieuwe ZAP-programma.

ZAP-Programma 

Vrijwilligers die zich aanmelden krijgen een afvalgrijper, een veiligheidshesje, handschoenen, afvalzakken en een afvalzakhouder. En we zorgen ervoor dat het verzamelde zwerfafval bij hun wordt opgehaald. Aan het einde van het jaar worden alle ZAP-vrijwilligers uitgenodigd voor een bedankmoment en nabespreking. Hun opmerkingen en idee├źn nemen we mee bij de toekomstige aanpak van zwerfafval.

Helpt u ook mee?

Zet u zich al in tegen zwerfafval, of wilt u graag in actie komen? Meld u dan aan als ZAP-vrijwilliger. U kunt zich ook aanmelden via e-mail: teamschoon@debries.eu. Samen houden we de gemeente Veldhoven schoon!

Uiteraard houden we binnen het ZAP-programma rekening met de RIVM-maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Het ZAP-programma sluit aan bij wat de gemeente Veldhoven al doet tegen zwerfafval, zoals afvalbakken plaatsen en leegmaken, straten vegen en opschoonacties organiseren. Ook verzorgt TeamSchoon het komende schooljaar lessen over zwerfafval in het basisonderwijs.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek