Gebruikte mondkapjes en handschoenen? Bij het restafval

Dinsdag 1 september 2020

Alle beschermende middelen tegen corona gooit u weg bij het restafval. Het maakt niet uit van welk materiaal ze gemaakt zijn.

Vanaf 1 juni 2020 is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn ook mensen die op andere plekken een mondkapje dragen. Veel mensen weten nog niet wat ze er na gebruik mee moeten doen.

Handschoenen, mondkapjes, papieren zakdoekjes; doe ze bij het restafval!

Als u mondkapjes en handschoenen in de verkeerde afvalbak gooit, lopen de mensen die het afval sorteren onnodig risico op besmetting. Is er geen prullenbak in de buurt, hou het afval dan even bij u in een apart zakje tot u het wel kunt weggooien.

Herbruikbaar mondkapje beter voor milieu

Een niet-medisch mondkapje kunt u ook zelf maken, bijvoorbeeld van restjes stof of oude kleren die u toch al had liggen. Herbruikbare mondkapjes zijn beter voor het milieu dan wegwerpmondkapjes. Zeker als u er voor langere tijd veel nodig hebt. Was herbruikbare mondkapjes mee met ander wasgoed in de 60-graden was. Dan spaart u het milieu zo veel mogelijk.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek