‘Snelheidsmeter met beloning’ aan de Berg in Veldhoven

Maandag 14 september 2020

Op maandag 14 september opende wethouder Ad van den Oever de ‘Snelheidsmeterspaarpot’ aan de Berg (tegenover huisnummers 96-110), vlakbij de fietsoversteek met de Marenberg. Deze snelheidsmeter, die tot en met 2 oktober blijft staan, is geplaatst in samenwerking met Provincie, Wijkplatform Heikant-De Kelen en Veldhoven Samen Verkeersveilig (VSV).

Een heel goed initiatief, vindt wethouder Ad van den Oever. “Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! En voor iedereen die zich in de Berg aan de snelheid houdt, legt de meter geld in de spaarpot. Dat is ook meteen zichtbaar op de meter. Sparen was volgens mij nog nooit zo makkelijk.” Deze bijzondere meter doet een tour door Brabant. Na onder andere Helmond en Eindhoven is het nu de beurt aan Veldhoven. Het totaalbedrag van maximaal € 750,- komt ten goede aan de wijk. In dit geval aan het herinrichten van het pleintje op de Reuzenberg.

Hoe werkt de spaarpot?

Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. En dat is direct zichtbaar op het bord. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze. De bijzondere spaarpot is ook in 2020 door heel Brabant te zien.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen!

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek