In Veldhoven is energie besparen met de buren een feestje

Dinsdag 15 september 2020

Lijkt het u leuk om een online EnergyParty te geven? Een online EnergyParty is een gezellige en succesvolle manier om samen met mensen uit de buurt energie te besparen. De gemeente Veldhoven zoekt 25 inwoners die een online EnergyParty willen geven. Heel gemakkelijk vanuit huis en toch samen met mensen uit uw buurt. Bijna alle deelnemers besparen op de energierekening na een online EnergyParty. Besparen kan met kleine en grote maatregelen.

Deze week hield wethouder Jeroen Rooijakkers de eerste online EnergyParty in Veldhoven: “Ik vond het heel leuk. Door met anderen te vergelijken, word je bewuster van je energierekening. De EnergyParty gaat over gedrag maar ook over grotere oplossingen zoals isoleren en zonnepanelen. Echt de moeite waard!”

Zo gaat een online EnergyParty

U nodigt ongeveer acht mensen uit. Tijdens de avond bekijkt u samen hoeveel energie u verbruikt. Én u kijkt hoe u kunt besparen. Een professional begeleidt de avond en geeft de nodige informatie. Na afloop heeft iedereen een eigen actieplan. In dit plan staan maatregelen om energie te besparen.

De kracht van buren

De meeste mensen willen graag energie besparen. Maar niet iedereen weet hoe ze kunnen besparen of wat er mogelijk is. Door het samen met mensen uit de buurt te doen, wordt het makkelijker. Buurtgenoten die samen offertes aanvragen, kunnen aantrekkelijke kortingen regelen. Stichting Buurkracht en EnergyParty organiseren de EnergyParty’s samen. De gemeente Veldhoven biedt u ze gratis aan. U kunt gewoon meedoen, zonder gevolgen.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de EnergyParty’s is te vinden op buurkracht.nl/energyparty. Heeft u interesse om een party te geven? Meld u aan.

Meer nieuws

RSS feed

Abonneren op de RSS feed Nieuwsberichten van de gemeente Veldhoven

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?

Doe mee aan het onderzoek